Siirrot

Kun vainajaa siirretään kappelille, on mahdollista pitää omaisten ja lähimpien ystävien kesken niin kutsuttu saattohartaus, jossa omaiset ja ystävät saavat hyvästellä vainajan. Hautaustoimiston työntekijän kanssa voi keskustella, voidaanko arkku pitää auki saattohartauden ajan. Tyypillisesti saattohartaudessa lauletaan muutama virsi tai hautaustoimiston edustaja voi laulaa muutaman laulun. Lisäksi voidaan lukea raamatusta teksti, esim. psalmi, tai omaisten toivomuksesta jokin muu, tilanteeseen sopiva tekstikappale, vaikkapa runo. Koronarajoitukset vaihtelevat, tällä hetkellä saattotilaisuuteen voi osallistua enintään 10 henkeä ja sairaanhoitopiiri suosittelee vahvasti maskin käyttöä sairaalan tiloissa. Seurakunnan tiloihin ei korona-aikana ole saattojen yhteydessä päästy. Saattotilaisuus voidaan päättää esimerkiksi Herran siunaukseen kappelirakennuksen sisäpihalla.

Saattohartauden jälkeen arkku siirretään hautaustoimiston autolla Törnävän kappelille. On myös mahdollista ajaa kodin kautta ja pysähtyä hetkeksi kodin kohdalle. Hautausauton kyytiin sopii yksi henkilö, esim. puoliso. Muut autot tulevat hautausauton perässä. Hautausauton kuljettaja pyrkii huolehtimaan, että saattokulkue pääsisi mahdollisimman yhtenäisesti etenemään. Vapaudentieltä käännyttäessä Kirkkotielle, kuljettaja odottaa autot samaan jonoon. Kirkonkellot alkavat soida, ja saattue pysähtyy kuuntelemaan kellojen soiton Törnävän kirkon edustalle. Yleisimmin autoista noustaan ulos kuuntelemaan saattokellot. Saattokellojen jälkeen hautaustoimisto siirtää arkun Törnävän kappeliin odottamaan siunaustilaisuutta.

Nurmon, Ylistaron, Peräseinäjoen sekä muiden kuntien alueella toteutetaan siirrot paikallisen tavan mukaisesti.

Teemme myös vainajan siirtoja muualta päin Suomea Seinäjoelle, tai vastaavasti vainaja siirretään Seinäjoelta muualle haudattavaksi.

Vainajan siirrot laskutetaan kilometritaulukon mukaisesti. 

Hinnasto sisältäen arvonlisäveron:

  • saattosiirto alkaen 270,00€
  • kantajat hautajaisiin 75,00€

Seinäjoen hautaustoimisto /
Seinäjoen hautaus- ja juhlapalvelut Oy
Puhelin 06-4207500
päivystys 050-4527008
toimisto(at)hautausjajuhlapalvelut.fi